Over Warung Lene

“Lelystad doet mij altijd denken aan Lelydorp.”

 

Ons verhaal

Ik ben Marlene. Mijn grote passie is altijd al koken geweest. Ik kook graag voor mensen en voor mijn familie. Mijn specialiteit: Surinaams-Javaanse gerechten en lekkernijen. Vaak werd ik gevraagd om om de catering te verzorgen voor familie, feesten en partijen. Ik ben één van de weinigen die authentieke Javaanse lekkernijen kan maken. Ik heb gekozen om mijn Warung in Lelystad te beginnen, maar ik kom zelf niet uit Lelystad. Lelystad laat mij altijd denken aan Lelydorp, een plaats in Suriname waar ik warme herinneringen aan heb. Ik probeer de smaak van mijn moeder in de gerechten levend te houden. Mijn doel is wanneer mijn gerechten worden geproefd je je in gedachten in Lelydorp waant. 

Een Warung runnen is een grote droom die ik had en nu ben ik eigenaar van Warung Lene. Na mijn werk in de zorg ben ik deze onderneming gestart. Mijn passie voor koken begon al op een jonge leeftijd en is er met de paplepel in gegoten. Mijn moeder Kartinem was een moeder die de hele dag in de keuken stond. Ook mijn moeder verkocht deze lekkernijen. Ik hielp haar graag en zodoende heb ik geleerd hoe de gerechten moeten worden bereid. Ons geheim is: wij koken op gevoel. Mijn moeder heeft de recepten niet voor mij opgeschreven ik heb ze door de jaren heen geleerd.

Marlene
“Lelystad doet mij altijd denken aan Lelydorp”

Waarom kiezen voor Warung Lene?

Dagverse ingrediënten

Wij maken alleen gebruik van dagverse ingrediënten. Zo waarborgen wij onze kwaliteit en bieden wij verse maaltijden aan.

Koken met liefde

Wij koken niet volgens recepten, maar op ons gevoel. Zo geven wij de gerechten extra liefde mee en een authentieke smaak.

Heerlijke maaltijden

Bij ons vindt u een ruim assortiment aan verschillende producten. Zo zit er altijd wel iets bij wat u lekker vindt.

Catering

Naast dat je bij ons verse broodjes en producten kunt bestellen, is het ook mogelijk om door ons de
catering te laten doen.

Persoonlijk contact

Wij waarderen het erg om tijdens het afhalen van maaltijden altijd even een praatje te maken met de klant.

Javaans-Surinaamse gerechten

Onze gerechten zijn Javaanse specialiteiten, door deze te kruiden met Surinaamse kruiden, krijg je een authentieke smaak.

Openingstijden

DINSDAG – ZATERDAG
11:00 - 19:00

ZONDAG
15:00 - 19:00

MAANDAG
Gesloten