Jenang Lot

Authentieke Javaanse puddingcake
Tip van de chef

Jenang lot

Jenang Lot is in de Javaanse cultuur een favoriete authentieke lekkernij van puddingcake
gemaakt van kleefrijstmeel. In mijn Warung kook ik Javaans-Surinaamse gerechten en
lekkernijen, maar geen Jenang Lot, hoor. Want dit is een gerecht dat zeer bewerkelijk is. Wil
je je er toch aan wagen? Hierbij het recept!

Ingrediënten

  • 200 gram (zwarte) kleefrijstmeel
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram suiker (of naar smaak)
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten in een pan en roer alles op middelmatig vuur totdat je een dikke rubberachtige substantie krijgt. Voor deze hoeveelheid ben je zeker meer dan een uur aan het roeren. Roer totdat je geen handen meer over hebt, dat maakt de Jenang Lot pas lekker!

Openingstijden

DINSDAG – ZATERDAG
11:00 - 19:00

ZONDAG
15:00 - 19:00

MAANDAG
Gesloten